Josefine Baker

Copenhagen Steelband er et af Danmarks ældste og første steelband!

Orkestret opstod i 1981 med udgangspunkt i Gladsaxe musikskole, der stod for det første forsøg på for alvor at bringe olietøndemusikken til Danmark. I dag er der dog ikke længere relationer til musikskolen i Gladsaxe, og af den nuværende 11 mands besætning er der kun to personer tilbage fra de oprindelige musikskoledage.

Copenhagen Steelband lægger i dag vægt på at være topprofessionelle. Vi ved hvor meget et arrangement betyder for arrangøren, og vi gør alt i vores magt for at være en succesfuld del af festen.

Musikalsk lægger bandet vægt på at være absolut i front. Vi spiller pop, egen kompositioner, reggae og selvfølgelig Soca - fra rødderne på Trinidad.

 

Siden starten i 1981 har flere end 30 personer været en del af Copenhagen Steelband i kortere eller længere tid, og igennem alle disse år har orkestret udviklet sig til et af de største og det mest seriøse steelband i Danmark.

Besætningen består af garvede musikere, som alle har en solid baggrund indenfor såvel steelband musik som anden rytmisk og sågar klassisk musik. Læs mere om de enkelte musikere i den nuværende besætning.

Orkestrets repertoire tager udgangspunkt i de varme og inciterende rytmer fra Caribien og Latinamerika. Musikken spænder bredt fra gode "gamle" brasilianske sambaklassikere til de nyere soca- og calypso hits fra Trinidad og Tobago. Herudover er repertoiret naturligvis også krydret med vores egne kompositioner og arrangementer.

Copenhagen Steelband var det første band i Danmark, der udgav en CD med ægte olietøndemusik (Orkesteret har udgivet 2). Derudover har orkestret bidraget med olietøndelyd i en lang række sammenhænge - blandt andet akkompagnerede vi Morten Remar i nummeret "Jamaica" på børne CD'en "Tangokat".

 

Bliv medlem af Copenhagen Steelbands Fan Club på facebook.
Se flere billeder og del dine oplevelser med andre medlemmer.
Klik på logoet og bliv medlem.