Josefine Baker

Besætningen i Copenhagen Steelband består af lutter garvede musikere med årelang erfaring inden for såvel steelband musik som anden rytmisk og sågar klassisk musik. Læs her en kort præsentation af de enkelte medlemmer i orkestret.


Rytmesektionen i Copenhagen Steelband kan med rette kaldes for orkestrets maskinrum. Med knivskarp præcision lægger gruppen det beat som er så kendetegnende for orkestrets sound, og med krydrede soli på congas og timbales udgør rytmesektionen en uundværlig del af det samlede lydbillede.


Trommer - Svend Leth

Svend på trommer udgør motoren i Copenhagen Steelband. Med en usvigelig sikkerhed står han for det stramme og knivskarpe beat, som er kernen i orkestrets sound. Svend har siddet bag trommerne i orkestret siden starten i 1981, dog afbrudt af enkelte afstikkere til andre bands - blandt andet orkestret Balsam som igennem 80'erne og 90'erne var det toneangivende soca-orkester i Danmark.

Svend Leth

Per Trøjgaard Percussions - Per Trøjgaard

Per er manden på congas og anden håndholdt percussion. Fra sin plads midt i orkestret, som han har besiddet siden 1997, styrer han med sit suveræne musikalske overblik orkestrets rytmesektion, når han ikke lige er optaget af én af sine fænomenale congas-soli. Per er ud af en familie med lange musikalske traditioner, og har igennem hele sit liv spillet i utallige orkestersammenhænge.

Percussions - Kresten Madsen

"Iron man" er timingen i Steelband og grund rytmen i Soca.
I Copenhagen Steelband er det Timbales og ko klokker der varetager denne karateristiske sound. Timbales er også stemmen der med mange soli er med til at fange publikum og skabe helheden i orkestret.

 

 

Ny musiker


Bas sektionen i Copenhagen Steelband er en større sag. Med 6 full-size olietønder fylder sektionen godt op i landskabet og sørger fra bageste række for den dybeste bund i lydbilledet.


Morten Sylvestersen Bass pans - Morten Sylvestersen

Danmarks absolut mest erfarne steelband-bass spiller. Morten har udfoldet sig bag basserne i Copenhagen Steelband i mere end 30 år og må betragtes som den mest rutinerede og bedst spillende olietønde bassist herhjemme. Når han ikke spiller bas er hovedinstrumentet guitar, og på denne har han udfoldet sig i adskillige orkestersammenhænge.

 
Bass pans - Per Vitoft

1992 var året, hvor Per for første gang stillede sig til rette bag bas-tønderne i Copenhagen Steelband – en plads som han varetog i hele 8 år. Men så var det tid til familieforøgelser, så Per blev ”bevilget fædreorlov” på ubestemt tid. I efteråret 2008 kunne vi så med glæde tage imod den tilbagevendte Per, som nu atter har indtaget sit mægtige instrument. Uden for steelbandet er det el-bassen, der er Pers foretrukne instrument – og ved sjældne lejligheder kan man sågar opleve ham spille på kontrabas.

 

Per Vitoft


Akkordstemmerne guitar pans og tenor pans udgør orkestrets hårdtarbejdende midtbane. Sammen med rytmesektionen er de med deres hårdtpumpende rytmiske akkompagnement et vigtigt element i den karakteristiske sound, som kun kan opleves med Copenhagen Steelband.
 

Sten Marcher  Guitar pans - Sten Marcher

Sten har siden 2004 bestredet pladsen bag guitar tønderne, som med sine forholdsvis dybe harmonier bidrager til ”bunden” af akkordsektionen. Olietønderne var Stens første bekendtskab med musikkens univers, men det bliver sandsynligvis ikke det sidste, idet rygterne vil vide, at Sten i al hemmelighed også pusler med lidt klaverspil på hjemmefronten.


Tenor pans - Anders Sørensen

Tenor tønderne varetager den høje del af akkordsektionen, og udgør med deres karakteristiske ”bjæffen” en uundværlig del af den karakteristiske Copenhagen Steelband sound.


 

Ny musiker
 

Baryton stemmen er orkestrets hængende angriber. Med sin dybe og fyldige klang fylder stemmen godt op i rummet imellem de dybe basser og de høje sopraner og altoer - både som understemme til melodistemmerne og som supplement til akkordstemmerne.


Henning Jørgensen Barytone pans - Henning Jørgensen

Henning er orkestrets musikalske leder og i koncertsammenhæng manden i midten. Han har jongleret bag baryton tønderne siden 1988 og har stået for arrangementet af en stor del af orkestrets repertoire. Ved siden af olietønderne er hovedinstrumentet klaver, og på dette har Henning blandt andet spillet i en række jazz-sammensætninger.Alto pan er instrumentet for olietønde ekvilibristen. Med sin fyldige klang og sit store spænd over 2 1/2 oktav spiller stemmen en betydelig rolle i melodisektionen i Copenhagen Steelband.


Alto pans - Lars Monrad Petersen

Lars har spillet alto pans siden slutningen af 1980'erne og er således en særdeles erfaren og rutineret udøver af instrumentet.
I Copenhagen Steelband har Lars varetaget alto stemmen siden 1993. Ved siden af dette er han en ivrig pop-musiker, som har deltaget i (og vundet) adskillige musikkonkurrencer.

Lars Monrad Petersen

Timm Jensen Alto pans - Kim Sørensen

KimSpydspidsen i Copenhagen Steelband er utvivlsomt sopran stemmerne, som med deres lyse og kraftige klang varetager den højeste af melodistemmerne. Sopranerne kan sammenlignes med fodboldholdets angribere, som med frække "driblinger" og lækre detaljer gør musikken til en helstøbt oplevelse.


Soprano pan - Timm Jensen

Timm var en tidlig musisk starter. Allerede som 10-årig spillede han trommer og snart efter fulgte slagtøj, xylofon, vibrafon osv. I en alder af 13 år startede Timm på olietønder, så der ligger mange års benhård erfaring bag den smukt klingende melodi som nu flyder fra Timms sopranolietønde.

Timm Jensen

Flemming Leth Soprano pan - Flemming Leth

Flemming er Copenhagen Steelbands "grand old man" idet Flemming er den eneste i den nuværende besætning, som har været med i orkestret uafbrudt siden starten i 1981 - og i alle årene har Flemming behersket sopranstemmen i orkestrets forreste linie. Når han kan komme i nærheden af et klaver er han ikke til at flå væk - og på dette instrument er det specielt Scott Joplins herlige ragtime klassikere der har Flemmings kærlighed.